Fotochemicky generované oxidační částice v přírodních vodách, ověření funkce erioglaucinu jako činidla na stanovení hydroxylových radikálů. - Pavlíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na barvivo erioglaucin a jeho funkci jako lapače hydroxylových radikálů. Experimentální část bakalářské práce pojednává o fotochemické stabilitě erioglaucinu; degradaci erioglaucinu v modelovém systému fotochemicky generovaných hydroxylových radikálů z dusičnanových iontů; degradaci erioglaucinu v reakčních směsích s roztoky přírodních huminových látek z vrchního půdního horizontu a z vody z rašelinného jezírka. Kinetický model pro reakci erioglaucinu s hydroxylovými radikály byl navržen.
Photochemically generated oxidative species in natural waters, verification of erioglaucine usage as a probe for hydroxyl radicals determination.