Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - drůbežího masa. - Strouhalová, Simona (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá drůbežím masem, vývojem jeho cen a vlivy, které na ně působí. Teoretická část pojednává o významnosti masa pro lidský organismus a spotřebě masa. V metodice práce jsou podrobně rozebrány vzorečky a statistické metody, které jsme použili v praktické části. Závěr práce se potom zabývá konečnou cenou drůbežího masa a faktory, které ovlivňují její výši. Drůbeží maso splňuje nejvýznamnější požadavek spotřebitelů - vysoká kvalita za nízkou cenu. Nicméně v posledních letech cena drůbežího masa neustále roste. Důvody jsou blíže rozebrány v části praktické.
The economic result of the holding, depending on the price - poultry meat
Keywords: drůbeží maso; spotřeba masa; konečná cena drůbežího masa; poultry meat; consumption of the meat; final price of poultry meat