Využívání aktivizačních metod studenty učitelství II. stupně ZŠ při průběžných a souvislých praxích. - Nechvátalová, Alena (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá využíváním aktivizačních metod studenty učitelství na pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích při jejich průběžných a souvislých praxích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé výukové metody, přičemž pozornost je zaměřena především na metody aktivizační. Jsou zde popsány jednotlivé typy těchto metod, jejich představení, funkce, jednotlivé fáze a konkrétní příklady. Praktická část se pak zabývá konkrétním využíváním aktivizačních metod během průběžných a souvislých praxí. V diplomové práci byla využívána metoda dotazníku. Cílem práce bylo najít odpovědi na předem stanovené výzkumné otázky.
Using activating methods by teacher trainees at secondary schools in running and continuous practice.
Keywords: Aktivizační metody; průběžná praxe; souvislá praxe; metody diskuzní; metody heuristické; metody situační; metody inscenační; didaktické hry.; Activating methods; running practice; continuous practice; discussion methods; heuristic methods; situation methods; staging methods; didactical play.