Přírodní zajímavosti okolí Milevska a jejich využití v přírodovědě a vlastivědě. - Šťastná, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Pro zpracování tématu diplomové práce byla připravena jedna exkurze a dvě vycházky. První vycházka je přírodovědná a druhá přírodovědně - vlastivědná. Cílem diplomové práce je zprostředkovat žákům kontakt s bezprostředním okolím školy a bydliště. Vybrané aktivity vedou k poznání Milevska a jeho okolí.
Natural interests of outskirt Milevsko and their application in a natural science and a geography (etnography).
Keywords: přírodovědné a vlastivědné vycházky; Milevsko a jeho okolí; field trip focused naturally and geographically; Milevsko and his surroundings