Hodnocení běžných účtů - Plačková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je porovnat teoreticky dosažené výsledky hodnocení běžných účtů s praktickými výsledky dotazníkového šetření. V teoretické části byly popsány vybrané metody vícekriteriálního hodnocení variant, díky kterému je možné ohodnotit běžné účty dle několika stanovených kritérií. Dále bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit, jaké běžné účty respondenti používají a jaké mají podmínky pro jejich využití. V praktické části bylo provedeno srovnání teoretických a praktických výsledků. V závěru jsou vyhodnoceny nejlepší produkty a sestaven přehled hodnocení účtů používaných respondenty.
Evaluation of current accounts
Keywords: Vícekriteriální hodnocení variant; běžné účty; bankovní poplatky; stanovení vah kritérií; metody stanovení pořadí; Multi-criteria decision analysis; current accounts; bank charges; criteria weights; ranking methods