Přeshraniční komunální spolupráce obcí západních Čech - Schröcková, Anna Maria (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce analyzuje vývoj interkomunálních partnerství obcí západních Čech, resp. Karlovarského kraje. Nejdříve je přiblížena problematika paradiplomacie, tedy přeshraničního partnerství v rámci kontextu organizace veřejné správy v České republice. Následně je přeshraniční partnerství demonstrováno díky případové studii konkrétní obce (obcí).
The intercommunal partnerships of municipalities of Western Bohemia
Keywords: paradiplomacie; veřejná správa; interkomunální partnerství; Karlovarský kraj; Ostrov; Rastatt; paradiplomacy; public administration; Intercommunal partnership; Karlovy Vary Region; Ostrov; Rastatt