Ekonomický pohled na domovy a penziony pro seniory ve vybraném správním obvodu ČR - Součková, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je zhodnotit vývoj a stav domovů a penzionů pro seniory z hlediska poskytovaných služeb, kapacity, financování a účasti veřejného a soukromého sektoru. Vybraným obvodem je okres Příbram. V praktické části je charakteristika jednotlivých domovů a penzionů pro seniory. Na tuto část navazuje ekonomická a finanční studie týkající se výstavby a provozu nového soukromého penzionu pro seniory. Výsledek práce je, že v budoucnu bude nutné vybudovat další zařízení poskytující sociální služby seniorům. Provedená studie výstavby a provozu nového soukromého penzionu pro seniory byla zhodnocena jako efektivní.
The Ekonomical View of Public and Private Retirement Homes in a Chosen Administrative District of the Czech Republic
Keywords: stárnutí populace; domov pro seniory; penzion pro seniory; sociální služby; efektivnost investice; the ageing of the population; the public retirement home; the private retirement home; the social services; the efficiency of investment