Strategie výrobního podniku na Vltavotýnsku - Trávníčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je zhodnocení ekonomiky podniku Vltavotýnska, posouzení jeho současné podnikové strategie v návaznosti na disponibilní zdroje výroby v okolí podniku a podle předpokládaných měnících se podmínek tržního prostředí. V její úvodní části byly popsány základní charakteristiky podnikání, strategie podniku a její tvorby, různé přístupy k analýze současného stavu podniku. Práce dále pojmenovala silné a slabé stránky podniku, jeho příležitosti a ohrožení v rámci SWOT analýzy. Práce se věnovala i finanční analýze podniku a zpracování absolutních, poměrových a rozdílových ukazatelů. V práci byly zvažovány dva podnikatelské záměry, modernizace dojírny a zvyšování mléčné produkce.
The strategy of the manufacturing company on the Vltavotýnsko
Keywords: Strategie podniku; podnikatelský záměr; charakteristiky podnikání; SWOT analýza; finanční analýza.; Company policy; entrepreneurial intention; enterprise characteristics; SWOT analysis; financial analysis.