Analýza vnitroorganizačních směrnic v podmínkách příspěvkové organizace - Vejvarová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem této bakalářské práce byla analýza vnitroorganizačních účetních směrnic ve vybrané příspěvkové organizaci Základní škola a mateřská škola Košetice. Základem pro celou práci bylo vymezení postupů při tvorbě a evidenci směrnic, stanovení základních formálních náležitostí a charakteristika obsahové náplně jednotlivých směrnic. Na tyto teoretické poznatky se navázalo v praktické části, ve které byla provedena analýza osmi vnitroorganizačních účetních směrnic, které organizace vytvořila. U směrnic byla zhodnocena jejich formální úprava, předepsané náležitosti, kompletnost a aktuálnost podle platných právních předpisů. Po provedené analýze a zhodnocení byly vybrány dvě směrnice, a to směrnice pro evidenci a účtování hmotného a nehmotného majetku a zásob a směrnice o poskytování a účtování cestovních náhrad, u kterých byla provedena aktualizace. U zbývajících směrnic byla stanovena doporučení, o jaké chybějící údaje by měly být doplněny. Na závěr byl vytvořen návrh nové směrnice k fondu kulturních a sociálních potřeb.
The Analysis of the Intradepartment directives in Terms of an Allowance Organization
Keywords: Příspěvková organizace; vnitroorganizační směrnice; analýza; formální náležitosti; aktuálnost; právní předpisy.; Allowance organisation; intradepartment directives; analysis; formality; actuality; legislation.