Hudební život v Jemnici v minulosti a současnosti - Kaluzsná, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Anotace Moje bakalářská práce je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole jsem se věnovala historii a kultuře města Jemnice. Zde jsem poznamenala nejdůležitější památky města a jeho vznik. Druhá kapitola je zaměřena také na historii, ale už historii hudební. V této kapitole jsou historické záznamy o hudebním životě ve městě Jemnici a významné osobnosti, které zde působily (například Jan Nepomuk Škroup a Alois Anderle). Základní uměleckou školu jsem se snažila popsat v kapitole třetí. Můžeme zde najít její vznik a učitele, kteří zde působili a působí. Také je zde seznámení s činnostmi ZUŠ a jejím fungování. Poslední dvě kapitoly jsem věnovala sboru ženskému komornímu při Základní škole v Jemnici a sboru chrámovému při kostele svatého Stanislava v Jemnici. U sborů jsem se snažila zachytit jejich vznik, fungování a činnosti a koncerty.
Musical life of Jemnice in the past and the present