Význam plné výživy NPK při pěstování konzumních brambor - Svoboda, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bylo porovnat vliv NPK oproti ostatním variantám hnojení: 0, N, PK, NK a NP na rostliny vybraných odrůd. Pokus byl proveden v roce 2014 na půdě méně vhodné pro intenzivní pěstování brambor v nadmořské výšce 400 m. n. m. Pokus byl ošetřován konvenčně.
The importace of full NPK nutrition in the cultivation potatoes
Keywords: Brambory; hnojení; dusík; fosfor; draslík; Potato; fertilization; nitrogen; phosphorus; potassium