Dědičné choroby samčího pohlavního ústrojí u psů - Křiváková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Úkolem práce je vypracovat souhrnný literární přehled onemocnění samčího pohlavního aparátu u psů. Kromě vad dědičných budou popsány i nejčastější vady nedědičné, které mají také zásadní vliv na reprodukci psa. Dále budou vysvětleny pojmy plemenitba, dědičnost a vrozená vada. V závěru bude uvedeno, k čemu jsem ve své práci dospěla.
Inherited diseases of male reproduction system by dogs
Keywords: dědičnost; vrozená vývojová vada; samčí pohlavní aparát; pes; heredity; congenital defect; male sexual apparatus; dog