SPÁDOVOST OBYVATEL ZA SLUŽBAMI V REGIONU ORP TŘEBOŇ - Kvantová, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou procesů obslužné spádovosti obyvatel za službami ve vybraném regionu. Do zkoumaného území spadá správní obvod s rozšířenou působností Třeboň a přilehlé obce správního obvodu s rozšířenou působností České Budějovice, Soběslav, Trhové Sviny a Jindřichův Hradec. Takto vymezené území zahrnuje celkem 42 obcí. Základem práce bylo dotazníkové šetření ve vybraných obcích. Na základě vyhodnocení dotazníků byly vymezené obslužné regiony základních a středních škol, zdravotnických zařízení, maloobchodu a služeb. Následně byly tyto obslužné regiony srovnány s obslužným potenciálem obcí.
TRAVEL OF INHABITANTS FOR SERVICES IN ORP TŘEBOŇ REGION.
Keywords: Region; obslužné regiony; služby; spádovost; středisko; ORP Třeboň a přilehlé obce; Region; operating regions; services; catchment area; center; district of administration of Třebon and related communities