Implementace E-Auditu do problematiky kontroly daně z příjmů právnických osob - Sedláčková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na rozbor daňové kontroly daně z příjmů právnických osob s přihlédnutím na nové trendy aplikované v české daňové správě. Nejprve je zde popsán obecný postup provádění daňové kontroly, včetně úkonů, které je nutné vykonat před samotným zahájením a dále provádění daňové kontroly až po její ukončení. Po té se snažím čtenáři nastínit implementaci nových kontrolních nástrojů využívaných při daňových kontrolách. Praktická část se týká nejčastěji zjišťovaných daňových úniků a chyb, ze kterých je hlouběji zpracovaná problematika opravných položek k pohledávkám samozřejmě vše za pomoci e-auditních nástrojů, konkrétně zejména analytického softwaru IDEA.
The Role of E-Audit Software in A Tax Search on Corporation Tax
Keywords: Daňový systém; daň z příjmů právnických osob; daňová kontrola; implementace e-auditu; nejčastější chyby při daňové kontrole daně z příjmu právnických osob; opravné položky k pohledávkám.; Tax System; Legal Entity Income Tax; Tax Audit; e-audit implemantation; the most frequent mistakes from Tax Audit of Legal Entity; the rectyfiing items to claims.