Kulturní tradice a zvyky současných vybraných českých rodin v obci Lnáře - Majerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na lidové tradice a zvyky obce Lnáře. Lnáře jsou známé především tím, že patří k nejdůležitějším rybníkářským oblastem naší republiky. Již mnoho let se zde dodržují společenské a kulturní akce pořádané místními spolky a organizacemi. Hlavním cílem práce bude seznámení s touto činností v obci, zachycení změn v dodržování tradic a porovnání současného stavu se stavem minulým. Připomeneme si i historický vývoj českých zvyků a tradic a jejich důležité symboly.
Cultural traditions and customs of choosen czech families in the village Lnáře
Keywords: Lnáře; lidové tradice a zvyky; masopust; pálení čarodějnic; Vánoce; spolky a organizace obce Lnáře; Lnáře; traditions; carnival; witch burning; Christmas; associations and organisations of Lnáře