Historie a vývoj organizací zabývajících se aktivitami v přírodě na území České republiky - Hraběta, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je čistě teoretická a dala si za úkol zmapovat historický vývoj organizací zabývajících se aktivitami v přírodě na území České republiky. Zkoumá blíže počátky vybraných organizací, např. Pionýr, Junák a dalších, a jejich následný vývoj. Vliv politických a společenských změn na organizace a jejich následný vývoj až do současnosti.
History and development of organisations working with the outdoor activities in the Czech Republic
Keywords: historie; aktivity v přírodě; organizace; Česká republika; sport; outdoor; history; activities in the nature; organisation; Czech Republic; sport; outdoor.