Způsoby, organizace a náklady na údržbu trvalých travních porostů v oblasti s vyšší svažitostí. - Pouzar, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá hodnocením podniku v podhůří Šumavy z hlediska nákladů na ošetření a sklizeň trvalých travních porostů. Hlavní pilíř je v inventarizaci půdních bloků a jejich charakteristika. Je zpracován harmonogram prací. Provedeno je ekonomické vyhodnocení za rok 2008.
Methods, organization and expenses on the maintenance of permanent grass stands in the area with a bigger slope.
Keywords: trvalé travní porosty; obhospodařování; používané stroje; LFA systém; permanent grassland farming; maintenance; used machines; LFA system