Obezita dětí v souvislosti se stravovacími návyky rodiny - Pelechová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá obezitou dětí ve věku 12 až 15 let a možností její léčby. Velký důraz je kladen na prevenci již od útlého věku. Obezita dětí v posledních letech strmě roste a jedinci způsobuje mnoho zdravotních potíží. Není tedy jen kosmetickou vadou. Obézní děti trpí především psychickými, fyzickými a v dospělém věku socioekonomickými obtížemi. Prevencí obezity a její léčbou je zvýšená tělesná aktivita a zásady zdravé výživy. Cílem práce je poukázat na nebezpečí masového výskytu obezity dětí a dospělé populace v České republice a seznámit veřejnost s možností racionálního stravování a souvislostmi v úpravě životního stylu.
Childrens obesity and food habits of family
Keywords: Obezita dětského věku; stravovací návyky; fast food; pohybová aktivita; pitný režim; prevence; terapie; technický rozvoj.; Children obesity; eating habits; fast food; physical activity; drinking régime; prevention; therapy; technical development.