Přístupová - postojová a dialogická strategie ve vyučování matematiky - Štěpánová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce byl rozbor jednotlivých didaktických situací a jejich hodnocení z hlediska uvedených strategií, který byl proveden na základě prozkoumání videomateriálů 20 vyučovacích hodin. Tématem byly lineární rovnice vyučované na základní škole a víceletém gymnáziu. Závěr analýzy se opírá o prostudované teorie z dostupné literatury. Diplomová práce by měla sloužit studentům pedagogických fakult k prohloubení znalostí v této problematice a možného vyvarování se případných chyb v praxi. Může posloužit i vyučujícím pedagogům jako materiál k dalšímu sebevzdělávání.
Stratefis in mathematical education
Keywords: přístupové strategie; postojová a dialogická strategie; LPS; Stratefis in mathematical education; LPS