Využití ročních slavností k výtvarnému tvoření dětí v mateřské škole s prvky waldorfské pedagogiky - Cvachová, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarné tvoření dětí předškolního věku v mateřské škole s prvky waldorfské pedagogiky, konkrétně na práce inspirované ročními slavnostmi. V teoretické části jsou popsány obecné znaky waldorfské pedagogiky a obecný vývoj dětského výtvarného projevu od 3 do 6 let. Praktická část je obrazovým průvodcem slavností během celého roku s náměty a metodickými postupy pro výtvarné tvoření dětí, učitelek i rodičů.
The use of seasonal festivals for fine art creative activities of children in a kindergarten with elements of Waldorf pedagogy
Keywords: waldorfská pedagogika; roční slavnosti; náměty; výtvarný projev dětí; Waldorf pedagogy; annual festivals; ideas; art expression of children