Fluktuační asymetrie jako prediktor atraktivity lidské tváře - Lapešová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá fluktuační asymetrií (FA) a jejím vlivem na atraktivitu lidské tváře. Cílem zadávané bakalářské práce je vytvořit aktuální literární přehled o tom, jak FA ovlivňuje vnímanou atraktivitu lidské tváře. Primárně jsou vysvětleny evoluční mechanismy související s tématem, následované přehledem obecných východisek volby partnera u lidí z hlediska evoluční psychologie a doplněné přehledem konkrétních výzkumů a metod používaných při výzkumu atraktivity FA lidské tváře.
Fluctuating asymmetry as a predictor of attractiveness of a human face
Keywords: fluktuační asymetrie; atraktivita; lidská tvář; symetrie; průměrovost; fluctuating asymmetry; attractiveness; human face; symmetry; averageness