Revitalizace veřejné zeleně a vytvoření klidových zón v obci Adamov - Schickerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
V této diplomové práci je pojednáno o revitalizaci veřejné zeleně v obci Adamov u Českých Budějovic v lokalitě "Babský vrch". Tato práce je rozdělena na dvě části, tou první je literární rešerše, ve které je obecně pojednáno o historii krajiny, o struktuře krajiny, o samotném pojmu revitalizované zeleně, o její výsadbě a samozřejmě také následné péči. První část práce je zakončena kapitolou o využití dotační politiky v této oblasti. Ve své druhé části je práce zaměřena na samotný projekt, tedy revitalizaci veřejné zeleně. V této části jsou jak nové výsadby zeleně a jejich následná péče, tak i vytvoření klidových zón pro občany Adamova.
Revitalization of public green spaces and create quiet zones in the municipality Adamov.
Keywords: krajina; zeleň; revitalizace; výsadba; následná péče; landscape; vegetation; restoration; planting; aftercare