Možnosti dalšího vzdělávání sester v agenturách domácí péče - Pečlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem této diplomové práce jsou možnosti dalšího vzdělávání sester v agenturách domácí péče. Je to téma pro tuto dobu velmi aktuální. Jako každé jiné povolání i ošetřovatelská profese vyžaduje určité vzdělání. Rozvoj nových postupů v léčbě a ošetřování nemocných v domácím prostředí klade stále vyšší nároky na přípravu sester, které v agenturách domácí péče pracují. Cílem práce bylo zjistit současný stav vzdělávání sester v agenturách domácí péče, odborné zaměření sester, možnosti vzdělávání, zda sestry pociťují potřebu dalšího vzdělávání a zjistit, zda zaměstnavatel umožňuje sestrám v agenturách domácí péče další vzdělávání v oboru. Cíle výzkumné práce se podařilo splnit.
Options in further training of home care agency nurses
Keywords: Domácí péče; Komunitní péče; Komunitní ošetřovatelství; Vzdělání; Celoživotní vzdělávání; Sestra; Klient; Multikulturní péče.; Home Care; Community Care; Community Nursing; Education; Lifelong Learning; Nurse; Client; Multicultural care.