Zákaz kouření, jeho právní úprava a vývoj - Hrubý, Karel (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je definovat, zda je nutná právní úprava zákazu kouření, popsat současný právní stav v České republice, jeho případné nedostatky. Práce se bude věnovat problematice kouření tabákových výrobků z hlediska kulturně-historického, z hlediska zdravotních rizik spojených s kouřením a ekonomických souvislostí. Rovněž budou zmíněny právní úpravy zákazu kouření v celoevropském kontextu. Závěrem by měla být snaha o nalezení a návrh možných řešení (preventivní opatření, zákazy a omezení reklamy a prodeje tabákových výrobků).
Prohibition of smoking, its legal regulations and development
Keywords: tabák; kouření; cigarety; zákaz; regulace