Řešení protipovodňové ochrany v urbanizované krajině - Neubauer, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spojenou s povodněmi a jednotlivými druhy ochranných opatření. Tyto opatření by měly přispívat k snižování škod způsobených velkou vodou a chránit lidi na jejich zdraví a životě. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické čtenář nalezne pojmy spojené s povodněmi a protipovodňovými opatřeními, kde jsou jednotlivě popsány. Praktická část obsahuje jedno vybrané území, jeho podrobnou charakteristiku. Seznam literatury, ze které bylo čerpáno je uveden v závěrečné práci. Součástí práce je i fotodokumentace vybraného povodí a mapové výstupy pro lepší představu o zvoleném místě.
Flood protection in urbanized landscape
Keywords: Povodeň; protipovodňová opatření; retenční nádrž; poldr; revitalizace; retence; akumulace; Flood; flood control; retention pond; polder; revitalization; retention; accumulation