Účetnictví v podniku s chovem zvířat - Lhotková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce pojednává o způsobu vedení účetnictví ve společnosti s chovem zvířat, která je právnickou osobou, zahrnuje tedy výnosy i náklady z této činnosti do daňového základu a platí daň z příjmu právnických osob. Práce řeší způsob evidence zvířat pro účely operativního rozhodování i pro účely ocenění zvířat pro účetnictví. V bakalářské práci jsou rozebrány veškeré účetní případy týkající se účetní jednotky. Jsou také blíže specifikovány jednotlivé účetní případy týkající se chovu jatečních zvířat.
Accounting in a company with of animal husbandry
Keywords: účetnictví; jateční skot; ocenění zvířat; software; předkontace; Accounting; Cattle; Harbour animals; Software; Joint stock company