Generické programování v jazyce Java - Říha, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce má za úkol seznámit čtenáře s generickým programováním v Javě a formou praktických příkladů jej seznámit s jejím využitím v praxi a nejčastějšími problémy. Práce zahrnuje jak popis využití vybraných generických tříd z knihoven obsažených v JDK, tak i ukázky deklarace vlastních generických tříd a metod.
Generic programming in Java
Keywords: genericita; Java; generické metody; generické třídy; typové parametry; typové čištění.; generics; Java; generic metods; generic classes; type parameters; type erasure.