Právní postavení věřitelských orgánů v insolvenčním řízení - Rybníčková, Anita (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem předkládané diplomové práce je právní postavení věřitelských orgánů v insolvenčním řízení. Předkládaná práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v první kapitole je pojednáno o jejích cílech a metodickém postupu, druhá kapitola se věnuje úpravě insolvenčního práva, třetí pak věřitelským orgánům, čtvrtá se zaměřuje na úpadek a způsoby jeho řešení a v páté kapitole je představena případová studie, která tvoří praktickou část práce.Praktická část práce je zaměřena na vybraný případ řešení úpadku v praxi a věnuje se samotnému postavení věřitelských orgánů v konkrétním insolvenčním řízení. Vybraný případ byl řešen konkursem, tedy nejobvyklejším způsobem řešení úpadku u podnikajících osob.
Legal status of creditors in insolvency proceedings
Keywords: Insolvenční řízení; insolvenční zákon; úpadek; věřitel; dlužník; Insolvency proceedings; insolvency law; bankruptcy; creditors; creditor; debtor