Moderní technologie ve službách cestovního ruchu - Remiáš, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce analyzuje úroveň implementace moderních technologií ve službách cestovního ruchu. V českém podnikatelském prostředí se provádí průzkum trhu, který odhaluje současné využití vybraných technologií a následně je porovnáván s moderními trendy ve službách cestovního ruchu v západních zemích, kde jsou tyto technologie mnohem častější. Tato studie se zaměřuje především na čtyři technologie, které byly vybrány na základě studia odborné literatury, návštěvy konferencí odborníků z oblasti cestovního ruchu a také studia cestovního ruchu na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity. Šetřenými technologiemi jsou biometrická technologie, virtuální realita, umělá inteligence a mobilní aplikace hotelů. Průzkum odhalil potenciál pro zlepšení, a tedy zvýšení výskytu těchto technologií v českých hotelích. Tento dokument také poskytuje odhad nákladů na přijetí dvou z těchto technologií. Podmínkou účasti v průzkumu je alespoň čtyřhvězdičková luxusní úroveň.
Modern Technology in tourism services
Keywords: Klíčová slova: průzkum trhu; hotel; technologie; dotazník; cestovní ruch; Key words: market research; hotel; technologies; survey; tourism