Vyhodnocení reprodukčních ukazatelů ve vybraném stádě ovcí - Benešová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2009)
Bylo sledované stádo ovcí masného plemene Texel v podhorské oblasti Orlických hor v letech 2005-2008. Základní stádo tvořilo celkem 374 bahnic, 575 jehňat a 6 beranů. U bahnic byly sledovány tyto ukazatele reprodukce - oplodnění, plodnost, intenzita, odchov, jalovost, ovce s potraty, obahnění, mrtvě narozená jehňata, poporodní úhyny.Byl zjištěn významný vliv věku bahnice na ukazatele plodnosti a linie berana.
The evalution of reproduction parametres in chosen herd of sheep
Keywords: Ovce; Texel; plodnost; oplodnění; Sheep; Texel; fertility; conception