Integrovaná výuka vzdělávacích oborů zeměpis a přírodopis na 2. stupni ZŠ (s praktickou ukázkou výuky tematického obsahu biogeografie) - Hřavová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá integrovanou výukou, její aplikací u nás a v zahraničí a možnostmi jejího využití ve výuce zeměpisu a přírodopisu. Cílem práce bylo vytvořit výukové aktivity, které propojují tyto dva předměty ve vzdělávacím obsahu biogeografie. Celkem byly vytvořeny tři výukové aktivity zaměřené na rozšíření organismů na území Afriky, Austrálie a Oceánie a Ameriky. Aktivity jsou koncipovány tak, že do dvou z nich jsou integrovány i další předměty, konkrétně výtvarná výchova a český jazyk. Součástí práce je návrh konceptu výuky biomů a biogeografie a návrh uspořádání vzdělávacích obsahů ve vzdělávacích oborech zeměpis a přírodopis na 2. stupni základní školy.
Integrated Teaching of Geography and Natural History at Second Stages of Elementary Schools (including a Practical Demonstration of a Lesson with Biogeographical Content)
Keywords: integrovaná výuka; biogeografie; regionální geografie; fauna; flóra; biomy; Afrika; Austrálie a Oceánie; Amerika; integrated teaching; biogeography; regional geography; fauna; flora; biomes; Africa; Australia and Oceania; America