Zdroje financování nestátní neziskové organizace - Kučerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce má za cíl analyzovat nestátní neziskovou organizaci z hlediska zdrojů jejího financování. Na začátku uvádí do problematiky neziskových organizací obecně a vymezuje teoretické pojmy související s touto oblastí. Pro praktickou část byla vybrána Oblastní charita Klatovy. Jako první jsou rozebrány používané zdroje financování. Oblastní charitu jako celek tvoří jednotlivá střediska, která jsou její neoddělitelnou součástí, proto analyzuje práce nejprve tyto a poté se zaměřuje na charitu celkově. Nakonec jsou uvedeny možnosti, jak financování zefektivnit a tím dosáhnout zlepšení celkové situace.
Sources of funding of non-governmental organization
Keywords: neziskové organizace; nestátní neziskové organizace; financování; fundraising; marketing; non-profit organizations; non-governmental organizations; funding; fundraising; marketing