Časový průběh retence radiojódu u pacientů po podání léčebné dávky 131I v prvních dnech po terapii - Macháčková, Věra (Jihočeská univerzita, 2007)
Po srovnání diagnostické a terapeutického poločasu bylo zjištěn rozdíl, z něhož lze usuzovat, že terapeutický poločas a tím nepřímo i retence radiojódu je závislá na podané aktivitě. Dle provedeného měření lze stanovit datum propuštění pacientů s benigním onemocněním na druhý den (u nízkých aktivit) a desátý den (u vysokých aktivit). U pacientů s maligním onemocněním lze stanovit datum propuštění na třetí den (u nízkých aktivit) a pátý den (u vysokých aktivit).
The time slope of radioiodine retention in patients a few days after 131I curative dose administration
Keywords: Retence; radiojód; dávkový příkon; benigní onemocnění; maligní onemocnění; efektivní poločas; akumulace; Retention; radioiodine; dose intake; benign disease; malign disease; effective half time; acumulation