Monitoring ochrany mořských želv na Sri Lance - Stašová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
V mé diplomové práci jsem se zaměřila na záchranná centra pro mořské želvy na Sri Lance. Ta fungují na principu headstartingu, mým cílem bylo zmonitorovat a zhodnotit, jak ochranu provádějí. Výsledky práce pak budou předány tamní vládě, aby mohlo dojít k případnému zlepšení ochrany.
Monitoring of marine turtles protection in Sri Lanka
Keywords: Caretta caretta; Dermochelyidae; Dermochelys coriacea; Eretmochelys imbricata; headstarting; Chelonia mydas; Chelonidae; Lepidochelys olivacea; ochrana mořských želv; Sri Lanka; záchranná centra; Caretta caretta; Dermochelyidae; Dermochelys coriacea; Eretmochelys imbricata; hatcheries; headstarting; Chelonidae; Chelonia mydas; Lepidochelys olivacea; sea turtle protection; Sri Lanka