PLZEŇ - POLOHA, STRUKTURA, INFRASTRUKTURA A OBRAZ MĚSTA - Sládková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce shrnuje urbánně geografické poznatky o městě Plzni. Zahrnuje zhodnocení polohy města, jeho historického vývoje, kapitoly o fyzicko-geografických a sociálně-geografických složkách města a především vybrané analýzy prostorové struktury města a infrastruktury města. V rámci sociálně geografické charakteristiky jsou shrnuty informace o územně správním členění, o čtvrtích města, o vývoji počtu obyvatel, jsou zde také kratší popisy výrobních kapacit a ploch, zařízení vybraných druhů služeb, dopravy, rekreace a cestovního ruchu. Hlavní částí práce jsou analýzy geneticko-koncentrické, funkční a urbanisticko-morfologické prostorové struktury města a poznání stavu infrastruktury města.
Plzeň - location, structure, infrastructure and city image
Keywords: urbánní geografie; geografická poloha města; prostorová struktura města; infrastruktura města; Plzeň; urban geography; geographic location of Plzeň; the spatial structure of city; infrastructure of the city; Plzeň