Zhodnocení ukončené revitalizace malého vodního toku - Kosová, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je zpracování literární rešerše, na téma vohodospodářské revitalizace. Zhodnocení negativních znaků nevhodných úprav toků a jejich důsledky na povodí. Přínosy revitalizací vodních toků a niv, možnosti řešení revitalizací, a revitalizační přínosy na krajinu. V neposlední řadě vybrané metody zhodnocení revitalizace. Druhá část je zaměřeně na praktické zhodnocení ukončené revitalizace malého vodního toku podle metody HEM 2014 - Hydroekologický monitoring. Hydromorfologická kvalita úseku je vypočtena jako vážený průměr skóre, vypočteného pro jednotlivé ukazatele na základě skórovacích tabulek, platných pro jednotlivé ukazatele a skupiny typů. Pro zpracování hodnocení byla vybrána revitalizovaná lokalita povodí potoka Borová u obce Chvalšiny na Českokrumlovsku.
Finished small water course restoration assessment
Keywords: vodohospodářské revitalizace; revitalizační přínos; metody hodnocení revitalizace; water revitalization management; revitalization benefits; methods for the evaluation of revitalization