Regionální značky a jejich úloha na spotřebitelském trhu potravin - Tyšerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu regionálních značek v Jihočeském kraji na spotřebitelském trhu potravin. V teoretické části jsou popsány pojmy jako je marketing, marketingový výzkum, kupní chování zákazníků, značka, regionální značka a kvalita potravin. Dále je vytvořena analýza regionálních značek, které se nacházejí v Jihočeském kraji. Praktická část práce je zaměřena na dotazníkové šetření. Cílem je od respondentů zjistit nejvýznamnější regionální značky v Jihočeském kraji a jejich pozici na spotřebitelském trhu potravin.
Regional brands and their role in the consumer food market
Keywords: marketing; značka; regionální značka; dotazníkové šetření; marketing; brand; regional brand; survey