Účetnictví příspěvkových organizací na příkladu konkrétní organizace - Červená, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Účetnictví příspěvkových organizací je specifické oproti účetnictví podnikatelských subjektů. Příspěvkové organizace nejsou založeny nebo zřízeny za účelem dosahování zisků, jejich úkolem je zajišťovat služby pro občany, o kterých zřizovatel rozhodne, že jsou potřebné či prospěšné. Mnohdy pokrývají takový okruh činností, který by byl pro podnikatelskou sféru téměř nezajímavý. Cílem bakalářské práce je všeobecně charakterizovat účetnictví příspěvkových organizací, jejich nejdůležitější znaky financování a hospodaření, poukázat na základní problematiku účetních operací těchto organizací a zároveň aplikovat zjištěné poznatky v konkrétní organizaci.
Accounting of an allowance organization in the particular one
Keywords: Účetnictví; příspěvková organizace; znaky financování; znaky hospodaření; problematika účetních operací; Accounting; allowance organization; features of financing; features of economic activities; basic problems of bookkeeping operations