Jaké faktory ovlivňují rytmy denní aktivity u jelenovitých? - Hubená, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Posuzovala jsem v dostupné literatuře uvedené faktory, které ovlivňují denní rytmy aktivity u jelenovitých, jako jsou anatomické a fyziologické vlastnosti jednotlivých druhů, sezónní změny v kvalitě a kvantitě potravy nebo vyrušování zvěře, způsobené přítomnosti predátorů či lidské společnosti.
What factors affect daily activity rythms in cervids?
Keywords: jelenovití; rytmy aktivity; cervids; activity rhytms