Senzorické hodnocení kvality objemné píce z travních porostů při různých způsobech konzervace - Kodadová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se v první části zabývá charakteristikou význačných jetelovin a trav, jejich významu při pěstování objemné píce. Popisuje způsoby sklizně a konzervace biomasy z travních porostů. Senzorickou, nutriční a technologickou jakost objemné píce. Faktory, které ji ovlivňují a její význam ve výživě hospodářských zvířat. Dále se zabývá technologickými postupy při výrobě sena a senáží z travních porostů, příčinami jejich zhoršené kvality a vlivem na jejich příjem hospodářskými zvířaty. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na vlastní sledování a senzorické hodnocení kvality konzervované píce při různých způsobech konzervace seno v balících, seno a senáž v senážních jámách na pozemcích Zemědělského družstva Opařany.
The senzorical evaluation of quality of fodder grassland biomass by different way of conservation
Keywords: trvalé travní porosty; kvalita píce; sklizeň; porostová skladba; grassland; foragequality; harvest; stand composition