Měření stacionárního magnetického pole - Stibor, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá výběrem, konstrukcí a realizací měřidla stacionárního magnetického pole a popisem základních zákonů užívaných v magnetismu. Popisuje principy a funkce jednotlivých sond a čidel užívaných v současné době pro měření magnetických polí, speciálně pak ''fluxgate'' magnetometrem, jehož konstrukce byla v této práci realizována. Výsledkem práce je konkrétní realizace měřicího přístroje a ověřením funkčnosti měřícího systému.
Measurement of the stationary magnetic field
Keywords: fluxgate magnetometer; mereni magnetickeho pole; fluxgate magnetometer; measuring of magnetic field