Firma Faurecia a její působení v České republice jako příklad velké francouzské průmyslové investice (geografická analýza) - Miesbauerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se věnuje přímým zahraničním investicím a firmě Faurecia. V první části práce je pozornost věnována přímým zahraničním investicím v České republice. Zároveň je v této části kladen důraz na rozbor francouzských investic v České republice. Druhá část práce je zaměřena na představení společnosti Faurecia. V této části je rovněž provedena geografická analýza této společnosti. Třetí závěrečná část pojednává o vlivu společnosti Faurecia na písecký region.
Company Faurecia and its action in Czech Republic as an example of large French industry investment
Keywords: Česká republika; přímé zahraniční investice; automobilový průmysl; Faurecia; Czech Republic; direct foreign investments; car industry; Faurecia