Financování projektů ze Strukturálních fondů Evropské unie pro programové období 2007 - 2013 - Malechová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá zmapováním oblasti financování projektů ze Strukturálních fondů Evropské unie, konkrétněji co fondy představují a k čemu přispívají. V teoretické části se zaměřuje na možnosti čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie, které přispívají k posilování hospodářské a sociální soudržnosti, snižování rozdílů mezi úrovní rozvoje různých regionů. Dále se zaměřuje na jednotlivé operační programy především na Operační program Podnikání a inovace. Praktická část diplomové práce obsahuje charakteristiku společnosti G-PROJECT, s.r.o., která se zaměřuje na oblast asistence žadatelů při předkládání projektů do evropských a dalších fondů. Dále obsahuje typovou žádost, která má napomoci potencionálním žadatelům zvýšit úspěšnost při předkládání vlastních projektových žádostí. Postup typové žádosti byl zmapován na konkrétním projektu ''Zvýšení konkurenceschopnosti společnosti nákupem a restrukturalizací výrobních technologií'' pro Operační program Podnikání a inovace.
Financcial support of the projects from the EU's Structural funds of the new programm period 2007 - 2013
Keywords: Evropská unie; strukturální fondy; dotace; operační programy; projektová žádost; konkurenceschopnost.; European Union; Structural funds; Grants; Operational programs; Project application; Competitiveness.