Hypertrofická kardiomyopatie u koček - Přikrylová, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá hypertrofickou kardiomyopatií u různých plemen koček. Charakterizuje jmenované onemocnění s ohledem na jeho genetický podklad, uvádí, u jakých plemen se nejčastěji vyskytuje a obsahuje informace o současných možnostech diagnostiky a léčby. Práce je rozšířena o dotazníkové šetření prevalence onemocnění u jednotlivých plemen koček ve vybraném regionu ČR.
Hypertrophic cardiomyopathy in cats
Keywords: Hypertrofická kardiomyopatie; dědičnost; srdeční selhání; kočka; náhlá smrt.; Hypertrophic cardiomyopathy; heredity; heart failure; cat; sudden death.