Problematika kázně v sekundárním vzdělávání - Návorková, Miluše (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je Problematika kázně v sekundárním vzdělávání. Cílem této práce je zmapování problematiky školní kázně u žáků vyššího sekundárního vzdělávání. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se problematiky kázně, její vymezení a analýza projevů nekázně. Dále se tato práce zabývá hledáním možných příčin, preventivních opatření a možností nápravy nekázně u žáků gymnázií, obchodních akademií a středních odborných škol a učilišť. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zjišťována četnost kázeňských problémů, zvládání kázně ve třídě, spolupráce mezi rodiči a školou, řešení kázeňských přestupků a celkové chování žáků ve třídě z pohledu pedagoga.
The problems of discipline at secondary education