Vila Miroslava Zátky, Husova 11 - Vesecká, Denisa (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje jedné z nejvýznamnějších památek funkcionalistické architektury v jižních Čechách. Zaměřuje se na okolnosti vzniku, projektování a realizace vily obou pražských architektů Josefa Šlégla a Jaroslava Stránského, přičemž není opomenuta ani role stavebníků z významné českobudějovické rodiny Zátků. Práce se pokouší zařadit stavbu i do kontextu české a evropské moderní architektury.
Villa Miroslav Zátka, Husova 11
Keywords: Zátkova vila; Miroslav Zátka; funkcionalismus; purismus; neoplasticismus; De Stijl; jihočeská architektura.; Zátka villa; Miroslav Zátka; functionalism; purism; neoplasticism; De Stijl; architecture in South Bohemia.