Ignát Hořica: C.K. důstojník na slovanském jihu - Havlíček, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce pojednává o Ignátu Hořicovi a jeho díle. Jedná se však o neúplnou monografii - přesahovala by rozsah bakalářské práce. Práce se dělí na 2 části - teoretickou (přehled života) a praktickou (přehled díla s hlavním tématem vojenského prostředí, na nějž je obzvláště přihlíženo stručnou interpretací, dále díla s ostatními tématy). Vzhledem k malému zájmu společnosti je práce pouze shrnutím základního materiálu - původním záměrem bylo ještě porovnání vojenských povídek v Bosně s jinými autory stejného žánru, i tyto části by však přesahovaly rámec bakalářské práce.
Ignát Hořica: Austrian Officer on the slavonic South
Keywords: Ignát Hořica; naturalismus; životopis; důstojník; novinář; spisovatel; politik; Balkán; Bosna; rakouská armáda; Slované; Ignát Hořica; naturalism; biography; officer; journalist; writer; politician; Balkans; Bosnia; Austrian army; Slavic people