Saturace potřeby stravování seniorů v domácím prostředí - Němcová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce bylo zmapovat saturaci potřeby stravování seniorů v domácím prostředí a zjistit faktory, které ovlivňují výběr potravin. Výzkum byl proveden u seniorů Plzeňského kraje anonymním dotazníkem. Výzkumná část práce nám dává představu o aktuálním stravování seniorů v domácím prostředí. Výzkum prokázal, že senioři nedodržují výživové doporučení. Ze zjištěných výsledků byly odhaleny některé nedostatky ve stravování. Dále lze na základě výzkumu konstatovat, že se na racionální výživě seniorů negativně podílí vysoké ceny potravin.
Satisfying nourishment needs of seniors in their home environment
Keywords: senior; sestra; stáří; stravování; výživa; senior; nurse; age; nourishment; nutrition