Přiblížení základních principů Feng-Shui žákům v ZŠ a MŠ ve Zdíkově a jejich aplikace v praktickém projektu - Sojka, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce má za úkol aplikovat základní tvůrčí principy feng shui do prací žáků prvního a druhého stupně ZŠ a MŠ Zdíkov ve výtvarné výchově. První kapitola vysvětluje pojem feng shui a jeho historii. Dále jsou vysvětleny pojmy základních metod feng shui, jejich principy a definicemi ve vztahu k energii hmoty a prostoru. Druhá kapitola je věnována praktické části projektu. Základním tvůrčím principům, jejich významu a všeobecnému popsání projektu. Určení kompetencí a dovedností, jež žák získává, při výtvarné výchově. Prostřednictvím náhodného vzorku žáků je provedena aplikace tvůrčích principů feng shui ve výtvarné výchově. Dále je zde také zmíněna historie školství Zdíkovska a popis školy, kde projekt vznikl.
Zoom basic principles of Feng-Shui for pupils in primary schools and kindergartens Zdíkov and their application in a practical project
Keywords: feng shui; energie; metody feng shui; jin a jang; symboly; tvůrčí principy; výtvarný projekt; klíčové kompetence; feng shui; energy; methods of feng shui; yin and yang; symbols; creative principles; art project; core competencies