Prostředí cestovního ruchu - Říčany a okolí - Klasová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem práce je zjistit význam pražské aglomerace pro využití rekreačního prostoru Říčanska. Dílčími cíly jsou: zhodnocení současného stavu cestovního ruchu Říčan a okolí, zhodnocení návštěvníků jak z hlavního města Prahy, tak z jiných oblastí a zjistit jejich hlavní rekreační aktivity. K zhodnocení a zjištění rekreačních aktivit návštěvníků Říčanska budou využity vlastní výsledky z dotazníkového šetření, cílem je tedy zhodnotit údaje vyplývající z dotazníků. Na závěr budou vypracovány návrhy opatření, která optimalizují využití rekreačního prostoru Říčan a okolí.
Environment of tourism - Říčany
Keywords: prostředí cestovního ruchu; příměstský cestovní ruch; příměstská rekreace; zhodnocení návštěvníků; environment of tourism; suburban tourism; suburban recreation; evaluation of visitors